.

  • Завантажити

  • Контакти

    тел./факс:
    (032) 240-54-84
    (032) 245-63-70
    моб. тел.:
    (050) 370-19-57
    (067) 37-04-011
    E-mail: picha1938@ukr.net

О. Г. Іванько, О. С. Круть, М. В. Пацера, І. В. Пащенко, В. Я. Підкова, О. А. Радутна, Я. С. Скрипникова, О. В. Соляник, А. В. Товма, Ж. В. Безсмертна, В. А. Дейнега, В. М. Бондаренко

Навчальний посібник – 420 с.

ISBN 978-617-7937-31-8

Посібник, складений на засадах сучасної програми пропедевтики дитячих хвороб (2017), доповнений сучасними вітчизняними та закордонними даними про діагностичні можливості педіатрії, та водночас збагачений фундаментальною антропологічною складовою стосовно фізіології розвитку, є спрямованим на ефективне засвоєння знань про дитинство і підготовку сімейного лікаря.

Посібник призначений студентам медичних факультетів, які починають вивчати педіатрію на кафедрі пропедевтики дитячих хвороб.

Зміст

Розділ 1. РОЗВИТОК ДИТИНИ

  1. Періоди дитячого віку
  2. Новонароджена дитина
  3. Фізичний розвиток
  4. Нервово-психічний розвиток. Методика оцінки нервово-психічного розвитку та елементарна психологічна експертиза дітей

Розділ 2. Клінічне обстеження здорової та хворої дитини

  1. Загальні практичні поради при проведенні об’єктивного обстеження дитини
  2. Методика загального огляду дитини
  3. Дослідження систем органів. Обстеження шкіри у дітей
  4. Обстеження м’язової системи
  5. Обстеження кістково-суглобової системи
  6. Методика обстеження органів дихання
  7. Методика обстеження серцево-судинної системи
  8. Методика обстеження шлунково-кишкового тракту
  9. Методика обстеження сечовивідної системи
  10. Методика дослідження ендокринної системи
  11. Методика дослідження нервової системи
  12. Дослідження системи крові у дітей
  13. Імунна система у дітей

Розділ 3. ДІЄТОЛОГІЯ ДІТЕЙ РАННЬОГО ВІКУ

  1. Природне (грудне) вигодовування
  2. Методи розрахунку об’єму їжі дитини
  3. Грудне годування передчасно народжених дітей
  4. Організація прикорму при природному вигодовуванні
  5. Часткове грудне і штучне вигодовування
  6. Особливості харчування дітей у віці 1–6 років
рубрика: Медичні науки